viernes, 8 de agosto de 2008

Unes festes ben vives !

A Argentona hem estat una bona setmana de festes. El dia 2 d'agost ja començava a notar-se el caliu típic de festa major: gent pel carrer, els bars treuen les terrasses, tothom amunt i avall preparant la festa, etc.

El dia 3, però, començava de debò el que serien 4 dies de festa sense aturament. A la nit ja gaudíem del correfoc que continuava amb un concert d'Hotel Cochambre i l'Orquestra Mitjanit. Vaig trobar fluixets els Cochambre, malgrat els havia vist diverses ocasions molt millors. La Mitjanit no em va decepcionar gens amb els hits de Kortatu, Obrint Pas, Inadaptats i un llarg etcètera de grups combatius, catalans i animats. Tot seguit, les matinades, que enguany no vaig poder acabar. Llàstima !

El dia 4 ja començava doncs amb una forta ressaca que vam superar a base de coca-coles i estones a l'ombra mentre muntàvem la Garrinada. El torneig de bàsquet 3x3 encetava la nostra festa, la Festa dels joves d'Argentona. Després dels focs, començava la música amb Reig Bord i seguidament els Ai, ai, ai. Una nit rumbera músicalment molt bona. Entremig, l'espectacle inauguració, de la mà d'un grup de "malalts" del poble que ens vam currar aquest assalt militar a l'escola Bernat de Riudemeia (a la foto, el comandant Domingo Jòsif Masovic i companyia). En breu esperem poder penjar un video al youtube.

El dia 5 va ser també prou potent amb una tarda brutal de la mà de Ràdio Garrina i els concurs de grits i de "garrins", així com el grandíssim Miquel del Roig. La caipirinya va rajar com mai i vam esgotar totes les existències de ron de la comarca. Rècord local de caipirinya servida en una tarda (es parla dels 700 litres en tot el dia!). La cosa va continuar amb els concerts de la nit: Bajo en Calorias, Arangu i La Pegatina.

El dia 6 vam cuinar un porc a l'ast (9 hores a foc lent, prèviament de macerar-lo amb una pòcima d'herbes i mostassa la nit abans) que va tenir molt èxit. Va arrodonir la nit en Belda i els Badabadoc, D'Callaos i Se atormenta una vecina.

Ahir va tocar recollir tot el tinglado, un bon sopar de despedida i a esperar l'any vinent ! Una bona festa major, sens dubte, però l'any que ve en fem 10 !! 10 anys de Garrinada !!! Felicitats !

No hay comentarios: