lunes, 10 de noviembre de 2008

Esborrem el Tractat dels Pirineus !


Altra vegada una Diada de la Catalunya Nord (i el final del Correllengua) i altra vegada s'esdevé sense pena ni glòria (poca gent, poca repercussió mediàtica, etc). No sé què ha de passar perquè la gent es comenci a prendre certes diades amb una mica de responsabilitat política i històrica.

A ningú se li escapa que la Catalunya Nord és un dels territoris dels Països Catalans on la llengua es troba més indefensa (sense oficialitat, poca presència als carrers, etc) i també pel què fa a sentiment de pertinença a la nació catalana la cosa està prou fotuda.
Sembla, doncs, que pujar des del sud cap a Perpinyà hauria de ser tot un acte de patriotisme obligat per tota la massa independentista... però no és així !

Amb prou feines ERC de la Catalunya Nord convoca uns centenars de persones, també altres organitzacions minúscules hi convoquen però amb poca presència. També testimonial la presència d'ACPV, encara que prou lloable.

Nomès la CAL (amb una aportació logística i econòmica important) i Maulets aconsegueixen moure prou gent. Pel què fa als joves, la combinació de gent del territori amb la d'autobusos de joves independentistes vinguts des del sud omple la mani de la vitalitat del jovent: pancartes, banderes, bastoneres, estelada gegant, càntics durant tota la mani, etc. són ingredients que fan al jovent que vulguem repetir de la mani de Perpinyà a banda dels motius patriòtics.
Enguany, però un nou acte ens ha motivat (més encara) a tornar a Perpinyà: la marxa de torxes des del Castellet fins el Palau de la Música, tota una experiència que us recomano per l'any vinent. Per acabar, un concert amb Moscat, 100 gr de Tête i La Gossa Sorda.

Almenys, sinó vens l'any que ve, que no sigui perquè no coneixes què s'hi dona !

http://www.maulets.org/veure.php?id=976
http://www.llibertat.cat/content/view/4055/1/

2 comentarios:

Marta Cava dijo...

El tema de la poca presència de gent a la mani de Perpinyà són d'aquells temes pels quals s¡ha de seguir fotent canya a la gent.

Sembla que faci por sortir cap allà dalt, que només de sentir Perpinyà pensem que hem de fer milers de quilòmetres, i realment no està tant lluny com pensem.

Després de veure com està el tema per allà dalt tot l'independentisme hauria de fer l'esforç de pujar-hi per donar suport als companys d'allà perquè estan en una situació molt més complicada que la nostra.

En fi, que la gent és mobilitza amb més facilitat per anar a veure a la selecció catalana de futbol que per una diada nacional. El per què? Ja m'agradaria saber-ho.

Una abraçada i ben tornat al món dels blocs!

Sedinis dijo...

que diu que t'hi poses seriosament, per ací? jejeje!!! per cert, com deia la marta, a viam si et canvies d'idioma neng!!!!

ale, nuj vemuj!!

divendres, dijous paieia? jejeje!